Nadat een vrachtwagen zijn lading printerinkt verloor bij een crash zagen de schoonmakers zich geplaatst voor een monsterklus.
Automobilisten werden geconfronteerd met het veelkleurige schouwspel nadat de truck kantelde op de afrit van de I-95 bij Peabody, Massachusetts.
De niet geplande verfklus leidde er uiteindelijk toe dat ongeveer 175 meter van de weg van een nieuw wegdek moest worden voorzien.
Aanvankelijk hadden de reinigingsdiensten geprobeerd de industriële inkt te verwijderen door het te laten opnemen door zand dat dan later opgeveegd kon worden maar dit mislukte jammerlijk.
Vrees dat de inkt uiteindelijk door regen in de hemelwaterafvoer terecht zou komen en dat daardoor de 'wetlands' schade zouden oplopen leidde er toe dat de snelweg afgefreest werd en een nieuwe asfaltlaag kreeg.
De woordvoerder van het departement van milieu-bescherming, Joe Ferson, zei dat de truck geladen was met industriële inktpatronen in de kleuren rood, geel en blauw voor de drukkerij van een krant in Portland, Maine.
Ettelijke duizenden liters inkt stroomden op de snelweg en de reinigers moesten beschermende kleding aantrekken om huid-contact te voorkomen.
Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken en de chauffeur bleef ongedeerd.
Foto