Een Amerikaanse militair beweert dat z'n iPhone een val van 300 meter uit een vliegtuig heeft overleefd. Echt? Een Amerikaanse luchtmachtofficier stuurde deze week een mailtje naar een Apple-fansite met een opmerkelijke boodschap.
Sergeant Ron Walker, die de opleiding voor parachutespringen verzorgt, boog zich afgelopen week naar eigen zeggen tijdens een vlucht naar voren, om buiten een openstaand luik te kijken. Daarbij viel een strip van z'n jaszak open en donderde z'n iPhone, in een hoesje, naar beneden. Op een hoogte van zo'n duizend voet, ofwel: ruim 300 meter.
Later vertelde Walker collega's over het incident, waarop iemand de 'Find my iPhone'-app inzette om te zien of het apparaat nog op te speuren viel. Dat bleek inderdaad mogelijk en Walker wist de iPhone op enkele kilometers afstand in een bebost gebied te traceren, aldus zijn eigen verhaal.
Wat bleek: De iPhone was volstrekt onbeschadigd en deed het nog prima.
Met enige ironie riep zakensite Business Insider sergeant Walker woensdagavond 23 maart op zich te melden, en foto's van de onbeschadigde iPhone te sturen. Prompt kwam er een reactie met foto's van een iPhone en de plaats waar het apparaat gevallen zou zijn. Walker suggereert dat de takken van een boom de val kunnen hebben verzacht.