Engelse reizigers zijn woedend op British Airlines nadat ze hun vliegtuigstoel hadden moeten opgeven toen ex-premier Gordon Brown aan boord kwam. Het relletje speelde zich af op een vlucht van British Airlines van Oman naar Londen. Diverse passagiers, onder wie een hoogzwangere vrouw, werd verzocht van de business class te verhuizen naar een premium economy-plaats vanwege een probleem met 'overboeking'. Enkele economy-passagiers konden helemaal niet meer met het vliegtuig mee. De vrouw weigerde, juist omdat ze vanwege haar zwangerschap voor een dure plek met extra ruimte had gekozen. Haar echtgenoot liet zich wel overhalen.
Bij het vertrek uit Oman bleven zes plaatsen in de business class echter leeg. Bij de tussenstop in Abu Dhabi bleek waarom: ex-premier Gordon Brown kwam binnen met zijn gevolg.
Dat maakte de passagiers woedend. De zwangere vrouw maakte een foto van de slapende oud-premier en z'n assistente naast hem. De assistente ontstak daarop in woede, zodat de vlucht naar Londen in een ijzige sfeer verliep.
British Airlines én Gordon Brown ontkennen nu tegenover de Daily Mail dat de ex-premier een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Volgens hen had hij de tickets al lang van tevoren geboekt.
De zwangere vrouw en haar man kregen een vergoeding van 75 pond van British Airlines, een bedrag dat ze 'bespottelijk' noemt. Ze laat het er niet bij zitten en heeft een officiële klacht ingediend.