Belachelijk onderzoek omdat:
1) Ze hebben het over koffiedrinken vlak na de maaltijd maar geven de proefpersonen pas na ca. 6 uur koffie, vlak voor die suikeroplossing.
Vlak na de maaltijd of een uur of twee erna is veel realistischer.
2) Wie eet er nou een maaltijd die voor 100% uit vet bestaat??
Logisch dat als je een meting doet tussen personen die wel of geen suikerdrankje krijgen dat er een verschil in bloedsuikerwaarde is.
Bovendien: cafeïne schijnt de glycogeenvoorraad in je lever en spieren sneller vrij te maken.
En onder invloed van hormonen wordt dit omgezet in glucose, daardoor gaat je bloedsuikerwaarde ook nog eens omhoog.
Maar bij mensen met een gezonde/normale stofwisseling zal die weer geleidelijk aan dalen tot een normale waarde omdat het lichaam de glycogeenvoorraad weer moet aanvullen.
Glucose wordt weer omgezet in glycogeen.
Een kopje koffie, liefst zonder suiker (vind ik persoonlijk ook lekkerder)
, met evt. een klein beetje melk is zo slecht nog niet na de maaltijd mijns inziens.
Ik vind dit onderzoek geen zuivere koffie!
Laatste edit 07-04-2011 18:37