De Iraanse overheid is van plan om een alternatief voor het bestaande internet te maken. Het netwerk wordt als 'halal' omschreven, en zal Islamitische regels volgen, om zo de 'verderfelijke' invloeden van het world wide web tegen te gaan.
Het Islamitische internet wordt naast het al bestaande internet gelanceerd. Met het 'halal internet' wil de Iraanse overheid naar eigen zeggen zich richten op moslims. In sommige moslimlanden zou het bestaande internet zelfs geheel vervangen moeten worden door de Islamitische variant, maar het is nog niet bekend welke landen hier aan mee doen behalve Iran zelf.
Iran heeft geen informatie vrijgegeven over hoe de techniek achter het netwerk eruit komt te zien. Eveneens is nog onbekend wanneer het alternatief op het reguliere internet klaar moet zijn. De voertaal op het 'halal internet' zou Farsi moeten worden.
Het maken van een variant op het www lijkt een vrijbrief voor de Iraanse overheid om informatie te censureren die het land niet zint. Het is bekend dat er in Iran geen vrije meningsuiting is en daarnaast blokkeert de Iraanse overheid al veel content op internet.