De aluminiumhoedjes kunnen weer af. Het filmpje van de dode alien in de sneeuw blijkt een ordinaire studentengrap, dat heeft een functionaris van het Kremlin vandaag verklaard.
De 18-jarige Timur Hilall en zijn één jaar jongere vriend Kirill Vlasov knutselde het buitenaardse wezen in elkaar met natgemaakt oud brood gewikkeld in kippenvel. Ze legde het wezen neer in een besneeuwd weiland en maakte er een filmpje van.
Geen moment hadden de twee studenten bedacht dat hun grap zoveel commotie zou opleveren. Het filmpje op YouTube is inmiddels meer dan 700.000 maal bekeken. Op het bericht dat wij op onze site plaatste postte meer dan 200 mensen een reactie.
Eerst ontkende de twee studenten nog dat ze het filmpje in scène hadden gezet, maar toen de politie tijdens een huiszoeking het geknutselde ruimtewezen onder bed aantrof vielen de jongens door de mand. Of de studenten voor hun grap worden bestraft is nog niet duidelijk.
Maar niet alle ‘believers’ zijn overtuigd van de studentengrap. Deze zou namelijk bestwel eens als afleiding verzonnen kunnen zijn door de Russische geheime dienst zelf. “We weten wat we hebben gezien en dat was overtuigend genoeg”, aldus een vasthoudende ufo-believer.