Een verontruste vader wil dat een populaire politiespeelgoedset uit de rekken van de Amerikaanse speelgoedketen Toys ‘R’ Us wordt genomen. De speelgoedset bevat onder meer een wapenstok en een riem met een walkie talkie aan. Als de wapenstok uit de holster van de riem wordt genomen hoor je ‘fuck’ in plaats van ’stop’.

Philip Morton uit Jacksonville in de staat North Carolina gaf de set cadeau aan zijn zesjarig zoontje. Toen zijn zoontje het scheldwoord ‘fuck’ zei, wist Morton niet wat hij hoorde. De vader keerde naar de speelgoedwinkel terug. Daar liet hij het horen aan de directie van het filiaal. Die gaven hem een nieuwe speelgoedset mee. Morton hield de originele speelgoedset bij en liet de boodschap aan de pers horen. De vader is kwaad omdat zijn zesjarig zoontje nu het woord ‘fuck’ heeft geleerd.

Morton kwam het euvel te weten door te spelen met zijn kind. "Mijn zoontje vroeg me of hij me mocht arresteren. Ik antwoordde ‘neen’. Daarop zei hij dat hij me de handboeien ging omdoen. Ik antwoordde daarop ‘misschien’. Toen zei hij plots: ‘Fuck, of moet ik mijn wapenstok soms bovenhalen? ‘ Ik wist niet wat ik hoorde! Sommige mensen kunnen het misschien erg lachwekkend vinden als een kind van zes ‘fuck’ zegt, maar ik niet. Ik werd ontzettend kwaad!"

Een woordvoerster van Toys ‘R’ Us wijt het probleem aan een fout in de chip. De keten zegt twee klachten daarover te hebben ontvangen. De opgenomen stem zou ’stop’ moeten zeggen. Fabrikant TekNek Toys ontkent intussen dat er problemen zijn. Volgens hen is er niets fout met het speelgoed en zegt de opgenomen stem wel degelijk ’stop.’