Honderden bewoners hebben hun huis aan de oevers van de Mississippi ontvlucht. De machtige stroom bereikte zijn hoogste peil sinds de catastrofale overstromingen van 1937 en blijft stijgen. Er zitten echter altijd mensen tussen die niet snel opgeven. Zo ook een man genaamd Billy Harrison, inwoner van het dorpje De Valls Bluff, wat langs een zijrivier van de Mississippi ligt.
Toen voorspeld werd dat het water sterk ging stijgen begon hij meteen zandzakken aan te voeren om zijn huis te voorzien van een priv-dijk. Daarmee is hij naar eigen zeggen rond de 80 keer heen en weer gereden of gevaren. Gevaren, want het huis is nu al lang niet meer bereikbaar met de auto. In feite is het huis van Harrison het enige wat niet onder water staat van het hele dorp, op twee andere hoger gelegen huizen na.
Behalve de dijk is er direct naast de dijk ook een soort van sloot gegraven om het beetje water op te kunnen vangen wat toch nog binnen kan komen. Dat wordt vervolgens weer de rivier in gepompt.
Het dorp is trots op zijn stugge bewoner. Het huis is een soort symbool geworden voor de gemeente dat al vaker met extreme weersomstandigheden te kampen had. Veel inwoners zijn dan ook bereid mee te helpen dit laatste huis droog te houden. Samen met vrienden, die al vanaf het begin hielpen de dijk te bouwen, wordt Harrison nu dus ook geholpen door veel mensen uit de buurt die hun huis al verloren hebben. Filmpje