De Lying Down game, ook wel Planking genoemd, is ontzettend populair over de hele wereld. En omdat dit midden op straat doen niet meer uitdagend genoeg is wordt het ook steeds vaker op richels en balkons gespeeld. En juist dat liep helaas voor de 20-jarige Acton Beale niet goed af. De Australiër viel van de zevende verdieping zijn dood tegemoet.
Dit heeft er echter niet voor gezorgd dat het minder populair is geworden: integendeel. Een sterke groei is waargenomen op de Facebook pagina sinds de dood van Beale. De groep kondigt zelfs een wereldwijde 'planking-dag' aan op 25 mei, die als het aan de organisatoren ligt jaarlijks terugkomend wordt.
Psychologen vrezen echter dat dit niet het laatste dodelijke geval van dit spelletje zal zijn. Doordat de prefrontale cortex, het gedeelte van de hersenen waar beslissingen worden genomen, bij mannen tot 23 jaar niet volledig is ontwikkeld zien ze het gevaar niet altijd in en doen ze het voor de kick en de waardering die ze van andere krijgen. Planking in actie