Een bepaalde schildpad is tegenwoordig sneller dan haar soortgenootjes nu ze een 'wiel' aangemeten heeft gekregen om haar ontbrekende pootje te vervangen. Tuly verloor haar pootje op een gruwelijke manier toen het werd afgeknaagd door een rat terwijl zij in winterslaap was.
Maar nu, met behulp van een speelgoedwiel en wat klittenband, is ze weer volledig mobiel, en haar 'vriendjes' vinden het moeilijk haar bij te houden. Phillip Chubb (64), wiens dochter een schildpaddengroep in Norwich (UK) heeft, heeft de prothese gemaakt.
Hij zei: "Tuly kwam bij ons nadat de dierenartsen haar leven gered hadden vorig jaar. Ze was mobiel, maar erg langzaam en helemaal uit balans. Ze schuurde haar schild af waar dat over de grond sleepte. het was een probleem dat tot verdere complicaties zou leiden." Meneer Chubbs kocht een speelgoedtractor op een buurtverkoop en haalde daar een wiel vanaf. Dat wiel gecombineerd met een metalen brace en wat velcro-strips en klaar was Tuly.
Hij voegde er aan toe: "Haar balans was weer in orde, ze zag er niet meer uit als een zinkend schip. En toen ging ze echt lopen. Ze had er overduidelijk geheel geen last van en leek eerder blij toen ze op het onkruid afschoot om te gaan eten. Ze is nu feitelijk de snelste schildpad die we hebben hier, best wel komisch eigenlijk." Foto