We hebben al vaker geschreven over het androgyne model Andrej Pejic. Hij heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan zijn vrouwelijke looks en liep op de catwalk voor zowel mannen- als dames collecties van de grote ontwerpers der aarde.
Het mannenmagzine FHM veroorzaakt nu opschudding door de travestiet in de lijst van de 100 meest sexy vrouwen ter wereld te zetten.
FHM beschrijft de gepubliceerde lijst als een verzameling van aantrekkelijke actrices, modellen, presentatrices en prinsessen.
Andrej zaait al sinds zijn 14de verwarring over zijn geslacht, de meeste mannen betalen nog steeds zijn drankje wanneer ze zijn ware aard ontdekken, ondanks de shock. Wat de mensen nog het meeste shockeerde was dat de makers van de lijst niet goed wisten hoe ze hem moesten beschrijven en hem dan maar een ding noemden. “De blonde schoonheid heeft gezegd dat hij ooit een lingeriemodel wil worden. Maar nog meer zorgbarend is dat Andrej niet het enige supermodel is dat niet is wat hij of zij lijkt”, aldus het mannentijdschrift.
“Hoewel zijn identiteit verwarrend is, prijzen heel wat modeontwerpers hem. ‘Ding’ is niet echt accuraat”, aldus critici.
Een woordvoerder van FHM: “We hebben Andrej meteen uit de lijst gehaald, wij hebben ons verontschuldigd voor mogelijke beledigingen. We hebben de verantwoordelijke gesproken en stappen ondernomen zodat dit nooit opnieuw kan gebeuren.”