Hongkong is in de ban van een gemaskerde vrouw die sinds mei regelmatig opduikt als superheldin en geld uitdeelt aan arme mensen. Regisseur Stephen Jiu jr, bekend van de 3D-film 'Sex and Zen', ziet er een nieuw project in.
Ze noemt zichzelf de 'Bauhinia-heldin', naar de bloem Bauhinia die in het wapen van Hongkong voorkomt. Sinds mei duikt in het Hongkongse straatbeeld regelmatig een gemaskerde dame op, gekleed in een superheldinnenpak.
Ze deelt als een moderne Robin Hood geld uit aan arme mensen en verdwijnt dan weer. Naar eigen zeggen wil de Bauhinia-heldin de aandacht vestigen op de groeiende kloof tussen arm en rijk.
De vrouw zegt dat zo rond de 30 is, in de VS en Groot-Brittannië heeft gestudeerd en als zakenvrouw een salaris van meer dan een ton verdient. Ze heeft zich laten inspireren door een personage uit de film Black Rose (1965).
De Hongkongse filmaker Stephen Jiu jr, die eerder dit jaar opzien baarde met de 3D-sexfilm 'Sex and Zen', ziet wel iets in de Bauhinia-heldin, zo meldt hij aan de South China Morning Post.
Liu's volgende project wordt een actiefilm over de gemaskerde weldoenster, in plaats van een follow-up op Sex and Zen. Actrice Chrissie Chau is aangetrokken om de hoofdrol te spelen.