Diepzeeduiker en schatzoeker Bill Warren gaat het lichaam van Osama bin Laden zoeken, voorzien van geavanceerde apparatuur en een filmcrew wil de diepzeeduiker en schatzoeker de dood van de terroristenleider verifiëren.
Osama bin Laden werd begin mei door Navy Seals gedood. Volgens Washington heeft de terreurleider vervolgens een zeemansgraf gekregen omdat er bij een begrafenis te land het gevaar zou hebben bestaan dat het graf tot een bedevaartsoord voor extremisten zou zijn verworden.
Warren wil met verschillende technologisch hoogstaande boten naar de Noord-Arabische Zee varen, de plek waar de Amerikaanse Marine het lichaam overboord heeft gezet.
'We gaan het lichaam zoeken, fotograferen, filmen en omhoog halen. Daarna gaan we op de boot een DNA onderzoek doen', zegt Warren.
Warren doet dit omdat hij naar eigen zeggen hij geen vertrouwen heeft in de regering van Obama. 'Obama heeft gefaald, de president heeft geen bewijs kunnen leveren,' aldus Warren.
Volgens sommigen is het twijfelachtig of de onderneming wel kan slagen. Deze zou een stuk ambitieuzer zijn dan de moeizame diepzeemissie waarbij de Titanic na de nodige krachtsinspanningen terug werd gevonden.