In de VS zijn duizenden zedendelinquenten die in voorwaardelijke vrijheid leven, verplicht Halloween (dinsdagavond) thuis door te brengen met de lichten uit. De maatregel is bedoeld om kinderen die langs de deuren gaan om snoepgoed op te halen, tegen hen te beschermen.

In de zuidelijke staat Tennessee heeft de overheid een aantal zeer duidelijke regels uitgevaardigd voor 2.000 van de ongeveer 8.100 personen die in het verleden zijn veroordeeld voor zedenmisdrijven: ze mogen dinsdagavond aan geen enkel feest deelnemen, ze mogen zich niet verkleden en hun huis niet in Halloweenstijl versieren en moeten bij hun eigen kinderen vandaan blijven. Veel van de betroffen personen hebben geen pedoseksueel strafregister, maar zijn veroordeeld geweest voor seksueel geweld tegen volwassenen.

Een aantal van hen liep in het verleden een veroordeling op wegens seksueel contact met een medescholier tijdens hun tienerjaren. Vergelijkbare regels zijn uitgevaardigd in de staten New Jersey, New York en Maryland en in meerdere steden in Ohio, North Carolina en Texas. In Georgia hebben veel voorwaardelijk vrijgelaten zedendelinquenten opdracht gekregen zich dinsdagavond te melden bij de officier die met hun toezicht belast is, zo meldt de organisatie Southern Center for Human Rights. In deze staat is het voor zedendelinquenten bovendien verboden zich te vestigen of te werken binnen een straal van 300 meter van een schoolbushalte.