Een Brits jurylid is veroordeeld tot acht maanden cel, omdat ze via internet contact had met de vriendin van de verdachte in een drugszaak. De 40-jarige Joanne Fraill had verdachte Jamie Sewart opgezocht via Facebook.
De 34-jarige Sewart was op dat moment zelf al vrijgesproken van drugshandel, maar het lot van haar vriend lag nog bij de jury. "Hoe staat het met die zaak?", vroeg ze aan Fraill in een chat van 35 minuten. Fraill antwoordde haar dat de jury verdeeld was. Ook waarschuwde ze nog: "Niks zeggen want dan wordt de zaak geseponeerd en ben ik de lul".
Hoewel Sewart beloofde de berichtjes te wissen, biechtte ze het incident de volgende dag op aan de rechter. Fraill bekende de chat en gaf ook meteen toe dat ze de verdachten gegoogled had, ondanks dat ze als jurylid haar oordeel alleen mocht baseren op wat ze in de rechtszaal hoorde.
De rechter seponeerde de zaak meteen. Het is de eerste keer dat een jurylid in Groot-Brittannië wordt vervolgd, omdat ze via het internet haar eed heeft gebroken.
Fraill, moeder van drie kinderen, reageerde geschokt op het vonnis. De rechter moest de zitting opschorten om haar een kans te geven zich te herpakken.
Sewart kreeg voor het gesprek een gevangenisstraf van twee maanden opgelegd. De rechter maakte die straf voorwaardelijk, omdat ze net een baby heeft gekregen en ze vanwege het proces al lang van huis is geweest.