Politie in Duitsland was stomverbaasd toen ze een wit bestelbusje aanhielden en ontdekten dat er achterin een luxe auto stond geparkeerd, op zijn kant.
Twee mannen uit Kazakhstan hadden besloten de kosten van een trailer uit te sparen nadat ze een zilverkleurige Mazda 626 gekocht hadden om thuis mee te pronken.
Toen ze ontdekten dat de auto er op de normale manier niet in paste haalden de twee makkers er een paar vrienden bij en zette de Mazda op zijn kant achterin, na er éérst een matras onder geschoven te hebben om te voorkomen dat de deuren gekrast zouden worden.
De thuisreis kwam aan een abrupt eind voor Konstanty Krol (38 ) en Cezar Chmielewski (28 ) toen de politie de heftig over de weg zwalkende bestelbus in Bargthheide, Duitsland aan de kant zette.
Konstanty verklaardde tegen de Duiste Herald geen idee te hebben waarom ze gestopt werden, ze hadden heel voorzichtig gedaan toen ze de auto in het busje laadden, het was veilig en ze hadden helemaal geen problemen ondervonden.
"De weg naar Kazakhstan is erg lang en als je dan naar de benzineprijzen kijkt zou het veel te duur worden om de Mazda terug te rijden, we hadden geen aanhanger maar hij paste precies in Cezar's busje."
Een politiewoordvoerder zei dat de auto én het busje in beslag waren genomen en de mannen kregen de opdracht om met een fatsoenlijke autotransporter terug te keren eer ze hun reis konden voortzetten.
De woordvoerder voegde er aan toe: "Het was gewoon bizar ! Ik heb geen flauw idee hoe ze die auto het busje in gekregen hebben want zo'n ding is loodzwaar. Vreemd genoeg zat er geen krasje op die auto, terwijl hij echt heen en weer gerold moet zijn tijdens de rit. Natuurlijk kunnen we dit soort levensgevaarlijke fratsen niet toestaan, het was een gevaar voor andere weggebruikers naast het gevaar dat ze zelf liepen. Die bus had elk moment kunnen kantelen."
Foto