Een Britse boer mag geen reclameborden ophangen voor zijn bedrijf. Om dat te omzeilen heeft hij de logo's op zijn schapen geverfd.
James Metcalfe, een boer uit het Noord-Engelse Dalton, heeft logo's van zijn bedrijf op zijn schapen gespoten. Zijn bedrijf verkoopt grasmatten voor in tuinen of op golfbanen. Hij werd verboden om reclameborden op zijn boerderij dichtbij de snelweg neer te zetten. Nu lopen zijn schapen rond met reclame op hun lichaam. Dat meldt de Daily Mail zaterdag.
Zijn twintig schapen hebben nu 'Tyaturf', de naam van zijn bedrijf op hun vacht staan. Metcalfe zegt dat het 'weer eens wat anders' is. "En omdat de schapen net geschoren waren, kwam het erg goed uit."
Als hij genoeg schapen zou hebben, konden ook andere bedrijven hun reclame op zijn schapen laten zetten.
De boer laat aan de Engelse krant weten dat de schapen het prima vonden. Met een sjabloon en een verfspuit kostte het slechts enkele seconden om het logo op hun vacht te zetten. De inkt op de schapen wordt ook vaak gebruikt door andere boeren die hun dieren willen merken.
Er kleeft wel een nadeel aan de reclameschapen. Ze staan liever achterin het weiland in plaats van dichtbij de snelweg, waar duizenden auto's elke dag passeren. "Ze zijn helaas niet getraind om stil te staan", lacht de boer.