De datingsite BeautifulPeople heeft 30 duizend leden alsnog afgewezen. Een computervirus had de toelatingsvoorwaarden stiekem verlaagd.
De directie van de datingsite vermoedt dat het virus is verspreid door een voormalige medewerker. De software waarmee bestaande leden aspirant-leden beoordelen op hun schoonheid, was daardoor aangetast.
Tienduizenden nieuwe leden die dachten mooi te zijn, zijn nu alsnog verwijderd. De datingsite heeft een hulplijn opgezet om de 'getroffenen' bij te staan.
BeautifulPeople gaat ook circa anderhalve ton aan reeds betaalde lidmaatschapsgelden terugstorten aan 4.500 van de 30 duizend leden. De anderen waren nog in hun gratis proefperiode, zo meldt de Britse krant The Guardian.
BeautifulPeople.com telt 700 duizend leden uit 190 landen.
Een Nieuw-Zeelandse vrouw, één van de 30 duizend afgewezenen, is in zak en as. Ze had juist een eerste leuk contact gelegd via de site, maar dat is ze nu kwijt. Ze gaat nu een make-over doen en als dat niet helpt, gaat ze Photoshoppen om alsnog door de selectie te komen.
De site riep al eerder protesten op, toen het datingforum vorig jaar vijfduizend leden verwijderde, die hadden toegegeven hadden te zijn aangekomen na Kerst.
En vorige maand werd Ierland gekwetst, toen de site meldde dat slechts 9 procent van de Ierse mannen die zich aanmelden door de selectie komt. Voor vrouwen is dat 20 procent, tegenover 70 procent van de Zweedse vrouwen. Noorse vrouwen zijn nog populairder.
Onder de mannen hebben die uit Zweden de grootste kans op toelating, maar ook Braziliaanse en Deense heren doen het goed.