Dat roken ongezond is, weten we al. Maar dit slaat echt alles. In Londen kostte een sigaret letterlijk iemands leven. De man negeerde het rookverbod op de Londense metro, opende hiervoor de nooddeuren en werd op afgrijselijke wijze onthoofd door de razende metro.
De discussies rond het rookverbod zijn in Engeland nochtans al lang begraven. Ook onder de grond, in The Tube, is het rookverbod al van toepassing sinds 1 juli 2007. Het 52-jarige 'slachtoffer' kon hier onnozel genoeg geen vrede mee nemen en betaalde dit met zijn leven. Hij forceerde zelfs de nooddeuren om stiekem een sigaret te roken, maar die trok het niet lang. De man viel door de holte tussen de deuren, waarna hij - samen met zijn sigaret - op de rails belandde. De metro onthoofdde de passagier aan een snelheid van 80 km/u.
De dwaze val bleef niet onopgemerkt, waarna het lugubere, onthoofde lichaam werd teruggevonden. Ook al is dit een ongelukkige en afgrijselijke dood, deze man spoorde niet. Waar zat hij toch met zijn hoofd?...