De 12-jarig Mumpy uit het Indiase Nadia heeft een schokkende actie ondernomen om haar vader en broer te genezen. Het zicht van haar vader nam steeds sterker af, en haar broer had ernstige nierproblemen. Er werd vaak gediscussieerd over deze aandoeningen en het gezin was niet in staat om medische ingrepen zelf te betalen. Het meisje besloot om zichzelf van het leven te beroven, ze was er van overtuigd dat ze haar ogen en nieren zou kunnen doneren om respectievelijk haar vader en broer te genezen.
Mumpy had die ochtend er op aangedrongen dat haar zus met haar de dood tegemoet moest gaan, om de kans te vergroten dat ze het gezin zouden kunnen helpen. Haar zus lachte haar enigszins uit, en vertrok richting school.
Mumpy heeft thiodan, een pesticide, geconsumeerd om zo zichzelf het leven te ontnemen. Vervolgens rende ze naar haar vader. Ze vertelde haar dat ze droomde dat iemand haar vergiftigd heeft, en dat ze nu erge last van haar maag heeft.
Mumpy's vader is uit voorzorg met haar naar de dokter gegaan, welke haar een aantal medicijnen heeft toegediend.
Dit mocht echter niet baten, haar toestand ging sterk achteruit en ze overleed niet lang hierna.
Een dag na de crematie vond haar vader een afscheidsbrief op haar bed, waarin ze haar laatste wensen had opgeschreven. In deze brief stond haar hartverscheurende plan beschreven.
Mumpy's ouders verkeren in ernstige shock, en zijn zeer gedeprimeerd door het feit dat ze te laat door hadden hoe Mumpy redeneerde.