Stephanie Payne (31) kampt met haar 180 kg met overgewicht. Daar wordt ze op de trein voortdurend voor verrot gescholden, zelfs in het bijzijn van haar vier kinderen. Payne was dit zo beu dat ze dan maar twee treinzitjes betaalde, om haar belagers de mond te snoeren.
Ooit woog de Australische Payne 243 kg, nu nog 180, na het aanbrengen van een maagring en een zwaar fitnessprogramma. Maar haar overgewicht is er nog en dat zint vele medepassagiers op de trein niet. Zij scholden haar in het verleden onder meer uit voor "vet varken".
"Tot nu toe heb ik ermee leren leven. Ik voel mij wel eenzaam, alsof ik het recht niet heb de trein te nemen", zegt Payne, die vindt dat ze niet zou mogen gedwongen worden om een tweede ticket te kopen gewoon omdat ze meer plaats inneemt dan andere treinreizigers.
Om het gescheld niet te horen, luistert ze op de trein naar muziek. Maar vorige week brak ze, toen een passagier haar nog maar eens uitfoeterde in een station in Melbourne. Ze kreeg het gevoel dat het maar normaal was te kappen op mensen met overgewicht.
Minister van Openbaar Vervoer, Terry Mulder, roept alle passagiers op tot respect en hoffelijkheid voor elkaar.