Een vrouw heeft 20 uur doorgebracht in het wrak van haar auto die balanceerde op de rand van een hoge klif in Cornwall. De vrouw van 56 vertelde de redders dat ze de weg gemist had.
De wagen stuiterde halfweg naar beneden over de ruim 90 meter hoge klif in St Agnes voor het voertuig precair tot stilstand kwam, nadat de vrouw de controle over het stuur was kwijtgeraakt.
De Opel Vectra werd echter pas gistermorgen rond half tien ontdekt door een Jogger (Ben Stafford) die ook vast kwam te zitten toen hij nadat hij alarm had geslagen naar het voertuig toe ging.
De vrouw vertelde Mr. Stafford dat ze de dag ervoor rond 16.00 uur in slecht zicht de bocht gemist had en dat de wagen 'out of control' rechtdoor was gestuiterd.
Het was cht bizar vertelde hij verder, een meisje die ook liep op het pad waar ik aan het joggen was zei dat we zouden moeten gaan kijken of er iemand in de auto zat, ik geloofde dat zlf geen moment maar klom naar beneden en zag in een naar ik verwachtte lege wagen een chauffeuse 'in Shock' zitten.
Overal bloed in de auto, de ramen waren verbrijzeld en het dak was ingedrukt.
Hij voegde eraan toe, het was een wonder dat die wagen op weg naar beneden tot stilstand is gekomen, ik bleef ongeveer een uur bij haar wachten tot de hulp-diensten arriveerden om te proberen haar wakker en rustig te houden.
Politie en helikopters waren nodig om het tweetal langs de steile helling in veiligheid te brengen.
Het is nog niet bekend hoe de wagen precies stuurloos werd maar hij kwam tot stilstand 30 meter van de rand van de klif, met opgeblazen airbags en met een kapotte voor- en achterruit.Een woordvoerder van de kustwacht zei: 'De kustwachtmensen ter plekke konden vaststellen dat de 56 jarige vrouw gewond was maar wl bij kennis.
De Chauffeur is inmiddels uit de wagen gehaald en blijkt slechts lichte verwondingen en Shock aan het avontuur over gehouden te hebben.
Het voertuig is zwaar beschadigd en was tot stilstand gekomen op het steilste stuk van de klif boven een afgrond van een paar honderd voet.
Foto en filmpje