Een bejaarde Britse is veroordeeld tot het dragen van een enkelband omdat ze haar geliefde hond niet wilde laten inslapen.
Pauline Spoor (71) was zo gehecht aan haar labrador Dexter dat ze het niet over haar hart kreeg om het dier te laten inslapen. De hond was 18 jaar oud en kampte met vachtverlies, artritis en oogvliesontsteking.
De dierenbescherming had het dier door een raam opgemerkt en bracht de bejaarde dame begin mei een bezoekje. Toen ze de hond en al zijn gezondheidsproblemen zagen, klaagden ze de vrouw aan voor het onnodig laten lijden van het dier. Een dag later kreeg de hond alsnog een spuitje.
De vrouw moest voor de rechtbank verschijnen. Ze kreeg te horen dat ze gedurende drie maanden een enkelband moest aandoen en zich aan een avondklok (21.00 uur tot 06.00 uur) moest houden.
Ze moet ook gemeenschapswerk verrichten en een boete van 250 pond ophoesten.
"Ik weet dat ik fout zat door hem niet te laten inslapen, maar ik voel me vernederd door die enkelband. Alsof ik een crimineel ben", aldus de vrouw. "Ik ben enkel schuldig aan blinde liefde, waardoor ik de situatie niet aanpakte en het altijd maar weer een paar dagen uitstelde."