De Indiase tycoon Mukesh Ambani heeft niet langer het duurste huis ter wereld. Een anonieme rijkaard heeft in Zwitserland een huis van 8,5 miljard euro laten bouwen. In de race om 'het duurste huis ter wereld' heeft ontwerper Stuart Hughes een nieuwe mijlpaal bereikt.
Na opdrachten voor de bouw van superdure jachten, met diamanten ingelegde iPhone's en dergelijke, heeft de Britse designer een nieuwe stunt voltooid voor een extreem rijke klant. In Zwitserland heeft Hughes een huis opgeleverd met een waarde van 7,5 miljard pond, omgerekend ruim 8,5 miljard euro, zo valt op zijn website te lezen.
De bouw kostte ruim vijf jaar en werd gerealiseerd in samenwerking met de firma Exclusivhaus uit Zug.
De basale afmetingen zeggen niet veel: een stuk land van 2.442 vierkante meter, woonruimte van 725 vierkante meter, 8 kamers, terrasruimte van 388 vierkante meter, kelder met wijnopslag op 245 vierkante meter en een garage met vier parkeerplaatsen.
Toch laat Hughes met de Zwitserse supervilla de huidige titelhouder van het duurste huis ter wereld achter zich. De Indiase tycoon Mukesh Ambani trok afgelopen jaar in een woontoren in Mumbai, met een geschatte waarde van één miljard dollar, ruim 700 miljoen euro.
Hoe verslaat de Britse ontwerper de Indiase Antilla-toren, die 27 verdiepingen telt, met 160 parkeerplaatsen, drie landingsplaatsen voor helikopters, diverse zwembaden en terrassen? Met heel veel goud en platina. De Brit verwerkte 200 duizend kilogram goud en platina in de woning. Bovendien werd in vloerpatronen meteorietsteen gebruikt met afdrukken van een 65 miljoen jaar oud dinosaurusbot van een T-Rex. De exacte locatie van de woning? In de buurt van de Zwitsers-Italiaanse grens, maar strikt geheim uiteraard.