‘De macht aan het volk? Mijn reet. Typisch Boyle, een grote bek met een kopje thee aan de keukentafel of stomdronken op een barkruk. Maar als het erop aan komt..'. De burgemeester van het Ierse plaatsje Boyle, Jane Suffin, was zo woedend over het gebrek aan steun in haar gemeente om het ziekenhuis voor het stadje te behouden, dat zij haar gal spuwde op Facebook. Dit meldt vk.nl op basis van berichten in de Belfast Telegraph.
En dat deed de Sinn Fein-burgemeester niet in zachtzinnige bewoordingen. Zij haalde niet alleen uit naar een parlementslid uit Boyle dat voor sluiting van het ziekenhuis stemde - ‘F**k u Frank' - maar ook haar burgers kregen ervan langs. ‘Als het erop aan komt hebben ze net zoveel ruggengraat als hun parlementslid en verdienen ze ook een schop onder hun kont. De woorden die in mij opkomen? Gebrek aan ruggengraat, bekrompen en egoïstisch.'
De burgemeester gaf later toe dat haar woordkeuze niet past bij haar functie en dat zij uit pure frustratie en woede reageerde. Suffin verklaarde echter achter haar woorden te blijven staan.