DEN HELDER - De 13-jarige Robin Bakker uit Schagen is zaterdag licht gewond geraakt tijdens de bekervoetbalwedstrijd tussen HCSC C1 en Schagen C1. Plotseling trok een windhoos over het veld aan de IJsselmeerstraat en tilde de jongen zeker een meter de lucht in. ,,Hij kwam vervolgens ongelukkig neer en kneusde zijn pols zwaar”, weet HCSC-jeugdvoorzitter Ron van Steen.
Het gebeurde aan het einde van de tweede helft, bij een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. ,,Het was echt bizar om te zien en het ging heel snel. Volledig onverwachts, want het was droog en zelfs redelijk zonnig.” De windhoos richtte geen verdere schade aan. ,,Wel werd de scheidsrechter bijna omver geblazen.” Het slachtoffer uit Schagen ging na het incident met zijn vader mee naar het Gemini-ziekenhuis. De scheidsrechter besloot de wedstrijd na het incident te staken. Er moest nog een minuut of vijf worden gespeeld.