De Republikeinse presidentskandidaat Michele Bachmann zegt dat orkaan Irene een boodschap was van hogerhand dat er een andere regering nodig is. Ook de aardbeving in het oosten van de VS was volgens haar een waarschuwing van God.
Inmiddels heeft een woordvoerder van Bachmann de uitlatingen van Bachmann afgezwakt: "natuurlijk maakte ze een grap'. In ieder geval werd het door haar toehoorders zo opgevat, blijkt uit de beelden (video).
De politica uit Minnesota staat bekend als fel tegenstander van president Obama. Ze is favoriet bij de Tea Party, de Republikeinse stroming die veel strenggelovigen telt en tegen overheidsbemoeienis is.
Bachmann deed al eerder opmerkelijke uitspraken. Zo feliciteerde ze Elvis Presley postuum met zijn verjaardag terwijl het zijn sterfdag was. Ook gaf ze aan bang te zijn voor de Sovjet-Unie, terwijl dat machtsblok al geruime tijd niet meer bestaat.
Na een vliegende start in de polls blijft Bachmann nu achter bij de meer gematigde Republikeinse kandidaten voor het Witte Huis, Rick Perry en Mitt Romney.