Iedereen die ooit een uitzending van Opsporing Verzocht heeft gezien weet dat het onverstandig is om van louche figuren op straat dure gadgets voor een habbekrats te kopen. Toch blijken oplichters in de Verenigde Staten goed te boeren bij het verkopen van nep iPads.
Zo blijkt althans uit een politierapport dat in handen is gekomen van de website TechCrunch. Hierin wordt melding gemaakt van twee negro´de mannen met gouden tanden, die een enigszins na´eve 22-jarige vrouw op de parkeerplaats van McDonalds een iPad hebben aangesmeerd voor 180 dollar.
De heren benaderde Ashley McDowell op de parkeerplaats van het plaatselijke fastfoodrestaurant met de vraag of ze een iPad wilde kopen voor de schappelijke prijs van 300 dollar. Ze hadden namelijk een grote partij tablets voordelig kunnen opkopen en wilden de korting naar eigen zeggen doorberekenen aan hun klanten.
McDowell liet de mannen weten enkel 180 dollar bij zich te hebben, een prijs waar de verkopers ook best mee akkoord wilden gaan. In plaats van haar kersverse aankoop even te checken reed de vrouw naar huis om er daar pas achter te komen dat ze wel erg veel geld heeft betaald voor een stuk hout. Een stuk hout dat was voorzien van zwarte tape en een primitief Apple-logo.
De politie laat weten de oplichters nog altijd niet in de kraag te hebben gevat. Foto