Utrecht - Steeds meer ouderen worden het slachtoffer van oplichters. Ze bedenken een smoes en krijgen zo de kans om bijvoorbeeld geld of sieraden te stelen.
Ria van de Kamp, 89 jaar, wist drie oplichtsters eigenhandig in de kraag te pakken meldde het AD vandaag. Van de Kamp kreeg afgelopen mei te maken met drie jonge meiden die bij haar aanbelden in de flat.
Mevrouw Van de Kamp woont in de wijk Tuindorp en omdat de meisjes zo'n oprechte indruk maakte, liet mevrouw Van de Kamp ze binnen. De meisjes wilden graag geholpen worden met hun werkstuk over de Tweede Wereldoorlog en dat kon ze echt niet weigeren.
Na de hulp van mevrouw Van de Kamp verlieten de meisjes het huis. Echter kwam Van de Kamp erachter dat er geld weg was. Ze sprong direct overeind en rende acht trappen naar beneden. Daar kon ze met hulp van enkele bouwvakkers de dieven in de kraag grijpen.
De politie heeft de meisjes aangehouden en deze week zou er een rechtszaak tegen de drie dienen. Dit is echter uitgesteld, omdat verschillende mensen niet kwamen opdagen, waaronder één van de drie meisjes.