We kenden al de muisarm en sms-duim, maar volgens Britse doktoren krijgen mensen door smartphones en tabletcomputers nu ook nekblessures.
Nek- en rugspecialisten zien steeds meer mensen langskomen met nekklachten. Volgens hen is het aantal blessures hard gestegen sinds de populariteit van smartphones en tablets, meldt de Britse krant Daily Mail.
Doordat smartphones en tabletcomputers gebruikers de mogelijkheid bieden om onderweg te internetten en spelletjes te spelen. Dit zorgt er voor dat mensen nog langer naar hun mobieltje of iPad staren.
En dat doen ze ook. De smartphones en tabletcomputers waar ze naar kijken liggen vaak op hun schoot, terwijl laptops vaker op tafels geplaatst worden. Hierdoor buigen mensen hun hoofd meer naar beneden en ontstaan er nekklachten.
Het gewicht van je hoofd ondersteunen is lastiger als hij naar voren gebogen is. Dit zet dus veel druk op de nek, schrijft Daily Mail. 'Jonge vrouwen met een slanke nek hebben er het meeste last van' stelt Tim Hutchful, van de Britse organisatie voor chiropractors. 'Hun nekspieren kunnen dat niet aan.'
Volgens Rachael Lancaster, een chiropractror uit Leeds, is het te vergelijken met het zitten op je enkel. 'Als je hier tien minuten op gaat zitten, voelt je enkel stijf en pijnlijk aan. Dat gebeurt er ook met je nek als je lang naar een mobieltje staart. Dit kan er zelfs toe leiden dat je nek vervormt.'