Voor een documentaire Frozen Planet is een BBC-team vier maanden op Ross Eiland, Antarctica geweest om een Adéliepinguïns kolonie op film te zetten. Een pinguïn werd op heterdaad betrapt bij het stelen van stenen uit het nest van zijn buurman. Het vastleggen hiervan is uniek en behoorlijk lastig als je als cameraman tussen al die 250.000 mannetjes moet kruipen.
Prachtige opnames, de BBC laat zien hoe Adéliepinguïns hun nest maken van stenen. Mannelijke pinguïns bouwen daar een nest van steentjes zodat het ei dat daarin gelegd moet worden, zo hoog komt te liggen dat het niet bereikt wordt door smeltwater. Een belangrijke klus voor de mannetjes want hoe mooier het nest is hoe meer je indruk maakt op de vrouwtjes. Een kolonie bestaat uit 250.000 mannetjes die allemaal stenen zoeken voor hun nest, dat een vrouwtje moet verleiden er een ei in te leggen. Dat er mannetjes zijn die stenen stelen bij de buurman is nog nooit op film gezet.
Het vastleggen van deze beelden was niet gemakkelijk. De cameraman moest echt tussen de pinguïns zich voortbewegen en dat kan behoorlijk lastig zijn. Een Adéliepinguïns is 45 centimeter hoog en daar komt nog bij dat ze behoorlijk agressief en hyperactief kunnen zijn, verteld regisseur Jeff Wilson. Deze unieke beelden van deze documentaire Frozen Planet is vanaf 26 oktober te zien op BBC One.
Bekijk hier de unieke beelden van criminele pinguïn.