Bij het onschadelijk maken van een bom die aan een flitspaal was gemonteerd in Voorschoten zijn twee medewerkers van de explosieven opruimingsdienst vanochtend zwaargewond geraakt. Naast hen raakte een technisch rechercheur lichtgewond, meldt een politiewoordvoerder aan persbureau Novum.
De bom op de flitskast aan een kruising van de Voorschoterweg werd zaterdagnacht rond 03.30 uur gemeld bij de politie. Die vertrouwde de zaak niet en schakelde de explosieven opruimingsdienst in. Toen de bomruimer het explosief zondagochtend even na 07.15 uur aan het demonteren was, ontplofte deze.
De politiewoordvoerder kon geruchten dat de zwaargewonde medewerker zijn beschermende pak al had uitgetrokken niet bevestigen.
Het is voor de woordvoerder de eerste keer dat ze hoort van een bom op een flitskast. “Ik weet niet of het in andere delen van Nederland al eens is voorgekomen, maar hier voor zover ik weet nog niet.” De kruising blijft voorlopig afgesloten. “En we zijn hard op zoek naar degene die op zijn geweten heeft.”