In de Indiase megastad Mumbai staat het duurste 'optrekje' van de wereld. Het behoort tot Mukesh Ambani, de rijkste man van het land (en negende rijkste op aarde), maar staat leeg omdat zijn familie bang is dat het gebouw hen ongeluk zal brengen.
De toren, genaamd Antilia, kostte meer dan een miljard dollar en is letterlijk en figuurlijk een doorn in het oog van de bevolking van Mumbai. Hij verpest met zijn 27 verdiepingen niet alleen het zicht van de hele stad, maar kostte ook nog eens stukken van mensen, terwijl de inwoners met minder dan twee dollar per dag moeten zien toe te komen. Foto
Het toppunt is dat de familie Ambani zelfs niet in het gebouw woont. Geloof het of niet, maar ze vrezen dat het hen ongeluk zal brengen, omdat het niet gebouwd is volgens de oude Indische architecturale principes van de Vastu Shastra. Zo moet de oostelijke kant van het bouwwerk genoeg zonlicht doorlaten bij zonsopgang en dat is hier niet het geval.
De rijkste familie van India woont nog altijd in een meer bescheiden stulpje in het zuiden van de stad, met 'slechts' veertien verdiepingen. De gigantische toren met drie landplaatsen voor helikopters, zes verdiepingen parking en een aantal drijvende tuinen(!) staat daar dus eigenlijk weinig te doen, behalve dan in de weg te staan. Ondertussen wordt er in de stad ook nog een andere toren opgetrokken, die door de familie Singhania gebouwd wordt en lijkt erg op die van Ambani.