De vijftigjarige Brit Trevor Prideaux heeft een oplossing voor wie een arm mist, maar nog steeds een smartphone wil gebruiken: bouw je telefoon gewoon in de prothese.
“Het was al snel duidelijk dat dit stuk technologie niet ideaal was om met één hand te bedienen”, zegt hij aan The Telegraph. “Toen ik een iPhone testte met het idee om er een te kopen, moest ik het toestel balanceren op mijn armprothese om te kunnen sms'en.”
Zo kwam Prideaux op het idee om de smartphone in zijn arm te plaatsen. Zo kan hij zijn arm tegen zijn hoofd houden om te bellen. Voor zijn idee nam hij ook contact op met Apple over een speciaal iPhone-omhulsel, maar die gesprekken zijn stilgevallen.
Daarop besloot hij zijn idee ter sprake te brengen in een winkel van de Britse operator O2. Uiteindelijk kwam hij in contact met Nokia en het Exeter Mobility Center, een dienstenorganisatie voor andersvaliden. Die laatste hielp bij het ontwerpen van de smartphone-arm.
Nu loopt Prideaux rond met een Nokia C7 in plaats van een iPhone. “Dit toestel is iets smaller dan een iPhone en heeft zowel een qwerty- als alfanumeriek toetsenbord, wat voor mij makkelijker is om te gebruiken”, aldus Prideaux in The Telegraph.
De prothese werd overigens ontwikkeld in amper vijf weken tijd. Het materiaal bestaat uit gelamineerd glasvezel. Foto