Onschuldige snoepjes veranderen in alcoholbommetjes. Van gummybeertjes naar drankbeertjes.
Snoepjes vol met alcohol worden door kinderen onder het oog van hun docenten gesnoept, meldt de Amerikaanse nieuwssite ABC News.
Gezondheidscentra in Florida waarschuwen scholen voor de nieuwste rage onder scholieren: ze stoppen snoepjes vol met alcohol door ze een tijdje in sterke drank te leggen en ze daarna op te eten.
"We hebben het geprobeerd", zegt Debi MacIntyre van de organisatie Lake County Safe Climate Coalition, die drankmisbruik bij jongeren onderzoekt. "Je legt een paar gummyberen in een pan met drank en de volgende ochtend is alle alcohol verdwenen. Ze kunnen behoorlijk wat opnemen." De beertjes zouden twee keer zo groot kunnen worden.
"Als mijn ouders die gummyberen in mijn rugzak zien, zullen ze er niets van denken", zegt een 17-jarige uit Florida tegen ABC News. "Je krijgt een kick van de alcohol en ze zijn lekker fruitig. Een stuk lekkerder dan shots. Je neemt gewoon een handje beertjes." Wodka gummyberen hebben zelfs een eigen Facebook-pagina.
De politie van Florida heeft de snoepjes ook getest. Een agent was na het eten van de beertjes zo dronken, dat hij niet meer kon autorijden. Voorzitter Wim van Dalen van Stichting Alcoholpreventie heeft nog niets gehoord over Nederlandse jongeren die zich tegoed doen aan de drankbeertjes.