Quote
@NonaPedis:
@metrolhb:
Hai, ex vegetarier hier, en je kraamt onzin uit! Jij en jouw soort drammerige lui zijn precies de reden waarom ik me niet meer met vegetariers wil associeren! Je beseft je ook dat je met sojabrokken gemiddeld zo`n km regenbos per dag verknalt, daar ontzettend veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, die jij weer opeet en wat je precies dezelfde kans op darmkanker geeft als vleeseters? Nee vast niet, je hebt t te druk met je beter voelen.
En biologisch is gewoon bedonderaarij, ze hebben een vierkante meter meer en ze lopen een uur per dag buiten, big whoot! Dat is niet bio, dat is gewoon een excuus om mensen geld uit hun zak te kloppen.
Dat klopt niet. De soja van plantages waar regenwouden voor gekapt worden is bedoeld om de dieren hier in de vee industrie vet te mesten! Als iedereen vegetariër zou worden dan zou dit niet meer nodig zijn en velden waar voedsel voor dieren verbouwd wordt kan dan vooral gebruikt worden voor mensen zodat ook mensen in arme landen gewoon te eten hebben. Ik neem even mezelf als voorbeeld. Als je mij nu zou slachten voor vlees dan heb je veel minder vlees dan ik ooit in mijn leven aan maaltijden gegeten heb (ik ben nu 19 jaar dus voor een dier in verhouding op een slachtleeftijd). Je moet dus veel meer eten en drinken aan de dieren geven dan je er aan vlees ervoor terug krijgt wat heel slecht voor het milieu is en al die maaltijden hadden ook naar mensen die weinig tot niets te eten hebben kunnen gaan.
Over het vergif gesproken, als je biologisch koopt dan wordt er geen vergif gebruikt dus je hebt dan ook geen last van iets dat bioaccumulatie heet. Bioaccumulatie is het ophopen van vergif in een voedselketen. Bijvoorbeeld: een planteneter eet veel planten die bespoten zijn dus het krijgt vergif binnen, als een ander dier deze planteneter opeet moet dit dier veel meer planteneters opeten want de energierijke stof is afgenomen, maar het gevaarlijke is dat de hoeveelheid vergif hetzelfde blijft. Als dit dier dan ook weer door een ander dier opgegeten wordt krijgt het een nog hogere dosis vergif binnen wat levensbedreigend kan zijn voor het dier. Mensen worden vaak hier niet genoemd maar er gebeurd hetzelfde als een mens bio industrie vlees eet want het voer van de dieren is goedkoop en zit ook vol met pesticiden. Als ik aan het einde van mijn leven sterf heb ik als het goed is minder vergif in mijn lichaam dan een gemiddeld mens dat goedkoop vlees eet. Het verbaasd mij daarom ook niet dat je darmkanker van bepaalde soorten vlees kunt krijgen. En dan heb ik het nu nog niet gehad over alle andere nadelen van het eten van goedkoop vlees.
Ik heb verder niets tegen het eten van vlees, maar minderen en biologisch kiezen is zo veel beter voor mens, dier en milieu. De bio industrie had er nooit moeten komen maar nu het er is moet het weg en snel ook want het richt meer schade aan dan je lief is.
Laatste edit 05-12-2011 18:30 Laatste edit 05-12-2011 18:30