De politie van Doncaster (U.K.) heeft een scootmobiel in beslag genomen die rondreed met snelheden tot bijna 100 km/h.
Het voertuig, dat omgebouwd was om aangedreven te worden door een 140 cc benzinemotor, werd volgens rapporten gesignaleerd terwijl het herten verjaagde en wandelaars de stuipen op het lijf joeg.
Niet alleen had het voertuig een alternatieve krachtbron gekregen, ook werden er kennelijk de wieltjes van een kart onder geplaatst, meldt Metro.
Politie woordvoerder Cynthia Ransome beschreef het vervoermiddel als een knap staaltje sleutelwerk.
"Hoewel het er waarschijnlijk uitziet als een prachtig voertuig om je eens mee te vermaken zijn het juist dit soort karretjes die bewoners mateloos irriteren en het plaatselijke wild en de wandelaars de schrik om het hart doen slaan.
We zijn er niet op uit om mensen het plezier te ontnemen en dit is zonneklaar een knap technisch staaltje werk maar als men machines als deze bouwt, dan zouden ze gebruikt moeten worden op circuits die daarvoor een vergunning hebben gekregen en niet op de openbare weg, waar ze alleen anderen ergeren."
De 24 jarige bestuurder werd staande gehouden en het voertuig werd in beslag genomen. Het is nu uitgekleed teruggegeven aan de eigenaar.
Vorig jaar had de loodgieter Colin Furze drie maanden gewerkt aan de snelste scootmobiel ter wereld.
De 31-jarige had de machine omgebouwd met een 125 cc motorfiets aandrijving. Foto