Politie Hollands Midden heeft op zaterdag 17 december rond 06.30 uur twee mannen uit Leiden van 25 en 28 jaar aangehouden omdat zij een versierde kerstboom vanaf de Stationsweg hadden gestolen.
De kerstboom was daar door de gemeente neergezet in verband met Serious Request. De verdachte woonde aan een zijweg van de Stationsweg.
De politie kreeg die ochtend vroeg de melding van een flatbewoonster dat zij rare geluiden hoorde en dacht dat er werd ingebroken. De politie ging naar de flat toe en zag een sleepspoor van een kerstboom die naar een woning leidde. In de hal lagen dennennaalden. De politie ging bij de 28-jarige bewoner aan de deur en trof later op het balkon een versierde kerstboom met een grote betonnen voet aan. De bewoner gaf toe dat hij de kerstboom gestolen had. In de woning was nog een man aanwezig, hij werd ook aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de mannen. De 28-jarige verdachte heeft met hulp van een vriend de kerstboom later zelf op de plek teruggezet waar hij vandaan kwam.