De politie kreeg op vrijdagochtend een tip van de ouders van een 14-jarige Nieuwerkerker, dat de jongen bezig zou zijn geweest met het maken van een vuurwerkbom, de jongen zou illegaal vuurwerk en vloeistoffen met elkaar verbonden hebben.
De hulpdiensten rukten hierop groot uit, waaronder de explosieve verkenning en de brandweer. De brandweer heeft voorzorgsmaatregelen genomen, voor als er iets mis zou gaan. De explosieven verkenning is naar binnen gegaan en heeft de vuurwerkbom ge´nspecteerd. De bom wordt vernietigd. De politie liet weten dat de 14-jarige jongen verhoord zou worden. Tijdens de inzet is een deel van het Fresiaveld afgesloten geweest. Rond half twee is de straat weer vrijgegeven.
Politiebericht:
Op vrijdag 30 december even voor 11.00 uur zijn bewoners van het Fresiaveld naar de politie gegaan en hebben gemeld dat hun zoon in de woning een hoeveelheid brandbare vloeistof verbonden heeft met illegaal vuurwerk.

Omdat dit een gevaarlijke combinatie is is een bomverkenner van politie Hollands Midden naar de woning gegaan, die de expertise van de Explosieve Opruimingsdienst ter plaatse heeft gevraagd. Die is de woning in gegaan en trof een pakket aan van brandbare stoffen met illegaal vuurwerk. Dit is van elkaar gescheiden, waarna de situatie onder controle was. De politie heeft de goederen in beslag genomen en zal deze vernietigen. Een 14-jarige zoon is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie is heel blij met de het feit dat deze ouders melding hebben gedaan bij de politie. Vooral jongeren beseffen niet wat voor bommen ze in huis hebben met illegaal vuurwerk, of legaal vuurwerk gecombineerd met andere stoffen.