Het begint allemaal voor Kolonel van de Amerikaanse Mariniers Karl Trenker met een gouden ketting die zijn vriendin via Craigslist wil verkopen. Hij beloofd dat hij de uiteindelijke verkoop zal regelen en gaat naar het ontmoetingspunt dat afgesproken is met de kopers. Eén van de kopers duwt Trenker opzij en gaat er met de ketting vandoor.

De kolonel laat dit zich niet op zich zitten en zet de achtervolging in waarop één van de overvallers zich omdraait en zijn pistool leegschiet op Trenker die door drie kogels wordt getroffen.

Hij gebruikte zijn training die hij in Afghanistan en Irak had gekregen en stopte zijn vingers in de kogelwonden om het bloeden te stoppen en rende terug naar zijn truck waar zijn kinderen inzaten. Hij meldde dat hij was neergeschoten maar dat ze zich niet druk hoefden te maken. Tegelijkertijd had hij zijn verloofde gebeld via zijn mobiel en vertelde haar “dat hij was neergeschoten en dat de politie voor de kinderen zorgde.”

De marinier werd zelf naar het ziekenhuis gebracht waar hij een spoedoperatie onderging. Zijn conditie is nu stabiel. Waarschijnlijk had hij zelf geen naald en draad bij zich want anders had hij die kogels er zelf wel uitgepeuterd en de hele boel weer keurig dichtgenaaid.

De bonus held van 2011, kolonel van de mariniers Karl Trenker.