Vandaag gaan we even een vastgeroest waanidee de wereld uithelpen. Heren: hou op met zuchten en kreunen in het verkeer en mopperen op vrouwen in parkeerhavens! In tegenstelling met wat jullie altijd beweren kunnen vrouwen zelfs beter parkeren dan de heren……
Dat bewijst NCP, de grootste Britse eigenaar van parkeergarages uit testen met 2500 chauffeurs (m/v).
Uit een maximum van 20 punten scoorden vrouwen gemiddeld 13.4 en mannen 12.3. Vrouwen doen er 21 seconden over om te parkeren, mannen 16 seconden. Maar de vrouwen zijn beter in het vinden van een plek en weten de auto er ook beter in te manoeuvreren. Mannen rijden te snel door een parkeergarage, waardoor ze vaak een beschikbare plaats over het hoofd zien.
Bijna 40% van de vrouwen kiest ervoor om achteruit in te parkeren. Van de mannen doet slechts 29 procent dit. Voorts parkeren mannen veel slordiger. Nog geen 30% kiest verzet de auto nog even tot hij goed staat. Van de vrouwen neemt 56% hiervoor wel de moeite. Ruim de helft zet de auto precies binnen de lijnen van het vak, terwijl nog geen kwart van de mannen dit doet.
Overigens blijken mannen graag hun rijkunsten te demonstreren. Als ze een vrouwelijke passagier bij zich hebben, maken ze de blits en proberen ze de auto vaker in een klein vak te parkeren, terwijl er ook ruimere vakken beschikbaar zijn.