Een medewerker van de gemeentelijke rioolreinigingsdienst die een gevonden, peperdure Rolex bij de politie had ingeleverd, zou wel eens 60.000 Pond over kunnen houden nadat hij in hetzelfde riool nog drie horloges vond. Arron Large was juist geprezen om zijn eerlijkheid toen hij een gevonden gouden Rolex (twv ruim € 25.000) gelijk inleverde bij de politie. Toen hij even later met een team van de lokale televisie terugging naar de vindplaats om te vertellen hoe het gegaan was vond hij tot zijn verbijstering nóg drie horloges, een Rolex, een Omega en een Franck Muller.
Als er zich binnen dertig dagen geen eigenaars melden mag de vader van twee kinderen de waarde van alle vier de horloges geschat op € 72.000, in zijn portemonnee steken.
De horloges werden alle vier gevonden in het riool tegenover het spoorwegstation in Chalkwell, Essex.
Mr. Large (28 ) uit Rayleigh, zei: 'Ik belde mijn collega en zei dat hij me niet zou geloven maar dat ik er nóg een gevonden had' en hij zei: 'Schei toch uit', maar toen ik het horloge schoonmaakte zag ik dat het nog een Rolex was. Toen zag ik die andere twee, verbluffend was het.
Mr Large (die werkt voor een bedrijf dat is ingehuurd door de gemeente van Southend) voegde er aan toe: 'Er hebben genoeg mensen gezegd dat ze de klokjes niet zouden hebben ingeleverd maar ik dacht gewoon dat inleveren het juiste besluit was.
Politie onderzoekt of de horloges afkomstig kunnen zijn van eerdere diefstallen. Tot zover bekend is het eerste horloge dat ingeleverd werd, een Rolex Oyster Perpetual Motion, nooit als gestolen of vermist is opgegeven. Nu worden de serienummers van de andere horloges gecontroleerd aan de hand van de misdaad databases.
Agent Patrick Soontorn van de politie van Essex zei: 'één horlog vinden in een riool is apart, als je er dan nóg drie vindt binnen een paar meter in hetzelfde riool ook, dus dat maakt zeker deel uit van ons onderzoek.
Ze zouden afkomstig kunnen zijn van een inbraak of een beroving, iemand kan ze daar verstopt hebben en later vergeten zijn precies waar.
Filmpje,
Foto