Rick Silva, CEO van Checkers & Rally’s Hamburger Drive Inn restaurant, deed mee aan het CBS programma “undercover boss”. Hij ging door voor een nieuwe werknemer en aan de slag in een filiaal van de keten.
De manager van het restaurant waar hij kwam te werken ging echter op een dusdanige manier met zijn personeel om dat hij per direct de zaak sloot en maatregelen nam. Het is de bedoeling dat niemand erachter komt dat er een “undercover boss” rondloopt maar het gedrag van de manager werd Silva te gortig.
Hij nam hem mee naar buiten voor een gesprek en onthulde daar zijn identiteit. De manager wordt niet ontslagen maar gaat op cursus. Als CEO steekt Silva de hand in eigen boezem en neemt de verantwoording op zich “het is duidelijk een gebrek aan training” geeft hij aan.
Eén van de werknemers tegen wie te keer gegaan werd krijgt 15.000 dollar van het bedrijf en de kans om zijn koksschool af te maken. De werknemer moest voor zijn moeder zorgen en kreeg de volle laag van de manager. Op de vraag waarom hij er niet tegenin ging kreeg Silva het antwoord dat de jongen bang was zijn baan kwijt te raken.
Filmpje