Een radioverslaggever van Omroep Zeeland is woensdag per ongeluk opgepakt tijdens een rampenoefening op de Oosterscheldekering. De aanwezige politieagenten zagen de man aan voor een 'terrorist'.
Volgens een politiewoordvoerder bevond de verslaggever zich op een plek waar even daarvoor vier acteurs die terroristen speelden waren opgepakt. "De verslaggever werd daarom aangezien voor acteur", verklaarde de woordvoerder.
De verslaggever zei zich vernederd te voelen. "In een uur tijd steek ik zes keer de parkeerplaats bij het Topshuis over. Tientallen politieagenten en soldaten zien mij. Ik stel mij meerdere keren voor als radiojournalist van Omroep Zeeland. Bij de zesde oversteek word ik onder schot genomen door een politieagent met een automatisch wapen."
Hoewel de man zich nog als journalist identificeerde en zei een perskaart op zak te hebben moest hij op het asfalt gaan liggen en werd hij geboeid en gefouilleerd. Pas toen een van de agenten zei de man te herkennen werd hij vrijgelaten.
De hoofdredactie van Omroep Zeeland heeft inmiddels samen met de verslaggever een gesprek gehad met de politie en defensie, die ook bij de oefening betrokken was. "Het was een open en verhelderend gesprek", zei hoofdredacteur Edwin de Kort. De verslaggever beschouwt de zaak als afgehandeld.