Betty Bigombe, voormalig minister voor Noord Oeganda en bekend geworden door haar onderhandelingen met Joseph Kony, heeft opmerkelijke dingen verteld over de leider van het Verzetsleger van de Heer in een interview.
Zo deed Kony onder andere voorspellingen over zijn dood. "Op een dag zal de wereld horen dat ik dood ben. Ik zal sterven als Hitler. Niemand zal de omstandigheden kennen. Niemand zal weten wat er is gebeurd, en waar mijn lichaam is." Ook blijkt hij over bijzondere gaven te beschikken. "Ik heb vrouwen nodig, zeker de jonge. Ik heb een gave. Ik kan vele ziektes genezen, waaronder HIV/Aids."
Joshua Keating van het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy vroeg Bigombe naar haar mening over de plotselinge aandacht voor Kony en zijn leger. "De aandacht komt laat, en ik begrijp het doel van de organisatie niet helemaal. Zaken als Twitter, YouTube, het gebruik van video's voor campagnes, die zijn niet nieuw. Invisible Children had deze middelen moeten inzetten op een moment dat we de aandacht veel beter konden gebruiken."
Ook hekelt Bigombe het imperialistische karakter van de campagne. Tevens denkt ze dat het nu niet veel zin meer heeft, omdat Kony ernstig verzwakt is. "Kony beweegt zich met vijf tot tien mensen in een enorm gebied, dat dun is bevolkt. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg."