Twee jonge mensen hebben zondag in de duinen bij Santpoort een tankgranaat gevonden en deze mee naar huis genomen. De Vogelweg in Daalmeer was vanaf 20.00 uur afgesloten, vier woningen werden ontruimd. Rond 23.00 uur is de tankgranaat meegenomen door de EOD.
De hulpdiensten zijn zondagavond groots uitgerukt naar Daalmeer, waar de tankgranaat bij een woning aan de Vogelweg lag. De brandweer was zondagavond rond 20.00 uur bezig met het alarmeren van omwonenden en de inmiddels toegestroomde kijkers. Vier woningen zijn preventief ontruimd. De omwonenden werden verzocht binnen te blijven, naar verluid gaf niet iedereen daar gehoor aan.
Rond 22.15 uur kwam een eerste verkenner van de brandweer vanuit Utrecht in Alkmaar aan, om te kijken om wat voor soort projectiel het ging. Loco-burgemeester Victor Kloos sprak ter plekke over een roestig voorwerp van ongeveer 25 centimeter. Het blijkt om een tankgranaat te gaan.
Het projectiel is rond 23.00 uur meegenomen door de EOD.
Het verhaal gaat dat het stel de 'bom' mee naar huis had genomen en in de tuin had gelegd. Een buurman had dit gezien en heeft alarm geslagen.