De Canadese Munt looft een gouden beloning uit voor een prijsvraag over een digitale munt.
Gek van goud? Maak dan een app voor de Royal Canadian Mint en win een goudstaafje ter waarde van 17.000 dollar.
De Canadese munt, een staatsorganisatie die de uitgifte van munten regelt, heeft een prijsvraag uitgeschreven voor ontwikkelaars om innovatieve apps te maken. Voorwaarde: gebruik de eigen MintChip-technologie die het Canadese bedrijf ontwikkelde. Hoe innovatieve de app, hoe groter de winstkansen.
De winnaar krijgt een goudstaafje, ter waarde van 17.000 Amerikaanse dollar, ofwel tien keer de waarde van een ounce (28,3 gram) goud per 12 maart. Andere prijzen in de vorm van gouden munten. Het totale prijzenbedrag is 50.000 dollar.
De Canadese Munt heeft een eigen digitale betalingstechnologie bedacht, die nog niet in omloop is. Met de prijsvraag wil het bedrijf nieuwe ideeën opdoen, om de digitale munt toe te passen. Een jury met onder andere een topman van Google Payment, beoordeelt de inzendingen. De app die het beste mogelijke toepassingen laat zien, wint.
Het initiatief is opmerkelijk, want daarmee concurreert het Canadese staatsbedrijf met private initiatieven als Bitcoin en bedrijven als Paypal en creditcardorganisaties. Allemaal zijn ze bezig met digitale betaalsystemen.