ATLANTA - De Amerikaanse politie heeft dinsdag een 6-jarig meisje in de handboeien geslagen nadat ze op een school een woedeaanval had gekregen. De familie van Salecia Johnson heeft boos en verontwaardigd gereageerd op het voorval. De school en de politie verdedigen hun optreden.
Salecia zou in een woedeaanval op haar school in de Amerikaanse staat Georgia met boeken en speelgoed hebben gegooid. Volgens de politie zou ze ook een plankje hebben gegooid die de directeur tegen het been raakte, stond ze op een papierversnipperaar en probeerde ze een glasplaat kapot te maken. De politie wilde niet zeggen waarom Salecia zo boos was.
Het meisje werd volgens politiechef Geneva Braziel meegenomen om de veiligheid van de andere leerlingen te waarborgen. Ze kreeg handboeien om omdat dat gebruikelijk is wanneer mensen - ongeacht hun leeftijd - naar het bureau worden meegenomen, 'voor hun eigen veiligheid en die van de agent', aldus de politie. Het meisje wordt niet in staat van beschuldiging gesteld omdat ze daarvoor te jong is. Wel is ze tot augustus geschorst van school.
Het meisje was volgens haar tante compleet van de kaart vanwege het incident. Bovendien zouden de handboeien veel te strak hebben gezeten. "Ze was zo in de war", zei Candace Ruff.
Mensenrechtenactivisten en juridische experts in de Verenigde Staten stellen dat gefrustreerde leerkrachten bij het minste of geringste de politie inschakelen. Redenen om opgepakt te worden waren de afgelopen jaren onder meer het bezit van een mobiele telefoon in de les, boeren, niet van plek willen wisselen en het beschadigen van een geschiedenisboek. In 2010 werd een 14-jarige jongen gearresteerd omdat hij in de les een condoom had opgeblazen.