Een 19-jarige man uit het Gelderse Lieren is vorige week dinsdagavond aangehouden na een opmerkelijke verstopactie. Hij was in de gemeente Westland verwikkeld in een soort snelheidswedstrijd met een andere automobilist.
Agenten hadden op de Middel Broekweg twee auto's met hoge snelheid zien rijden en controleerden het achterste voertuig. De bestuurder kreeg een waarschuwing voor zijn rijgedrag, waarop de agenten op zoek gingen naar de tweede auto.
Die auto bleek geparkeerd te staan op de Symfonie in Honselersdijk. De bestuurdersplaats was leeg, maar de vrouw die nog op wel in het voertuig zat verklaarde dat de bestuurder was weggelopen.
Toen de agenten haar rond 23.30 uur vertelden dat het voertuig niet verzekerd was en zou worden weggesleept, ging de achterbank naar voren en kwam een man uit de kofferbak kwam kruipen. Het bleek de 19-jarige eigenaar te zijn die had gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij is aangehouden. Na te zijn verhoord mocht hij naar huis met twee processen-verbaal op zak.