Paar maanden terug was ik in China, en één van de locals vertelde dat ze een huis (in zijn geval appartement) niet in eigendom hebben. Ze betalen voor lokale begrippen een zeer fors bedrag om te mogen wonen, maar dat recht vervalt na 30 jaar. Dus na dertig jaar wordt je alsnog uit je huis gemieterd, tenzij je weer over de brug komt. Lokale regels zullen ook wel aangeven dat een woonruimte door de eigenaar (staat) weer terug te vorderen is. Één en ander zal dus wel geheel volgens de regels zijn. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat je van een dergelijke willekeur (overigens is het in Nederland niet veel anders dankzij onteigeningen) behoorlijk wanhopig kunt worden.
Is dat hier niet het zelfde, dat als de gemeente een ander bouwplan heeft dat ze je huis dan opkopen voor minder? ik ben helemaal groen in dit veld dus misschien roep ik maar wat
@Harold: Als je onervaren bent, ga je anderen dingen doen. Polsen open snijden, jezelf ophangen, een zwaard de grond in steken en jezelf daarop laten vallen. Lekker traditioneel Romeins, uitproberen?
Jezelf opblazen in een verlaten weiland heeft ook niet veel zin: geen omstanders die getuige zijn van (de aanleiding van)deze wanhoopsdaad. Maar om nou op een druk plein te gaan staan o.i.d. gaat wel weer erg ver..... Sneu blijft het!